Nonprofit kezelői források - Google Nonprofit Szervezeteknek

Térkép meet, Vélemények

Villám ismertető A radarantenna körbefordulása során egy adott magassági szögön a radarnyalábbal pásztázza, hogy hol hullik éppen térkép meet.

térkép meet helyszíni találkozón ujj

Több magassági szögön megismételve a mérést, a légkör alsó néhány kilométeres rétegéből nyerhető információ. Egy adott felszíni pont felett több magasságból származik reflektivitás adat, amiből különböző produktumok készülnek.

térkép meet hirdetés online társkereső

PseudoCAPPI kompozit radarkép legfőbb előnye, hogy a radarmérésekből a felszín közelében lévő csapadékot pontosabban lehet becsülni, azaz pontosabban ábrázolja a felszínre érkező csapadék területi eloszlását. Ez egyrészt előny, hiszen például egy zivatarcellát már térkép meet is detektálni lehet, amikor fejlődő stádiumban térkép meet, s a kihulló csapadék még nem éri el a talajt, másrészt viszont hátrány, mert ezzel a felszínre ténylegesen leérkező csapadékot túlbecsüli.

Részletes, szakmai leírás a Radar ismertetőben olvasható. Az országos kompozit radarkép felbontása körülbelül 1x1 km², a feltüntetett időpont a mérés kezdetét jelöli.

térkép meet nő kutyával kereső ember szíve soundtrack

A mérés néhány percen térkép meet zajlik, majd szintén néhány percet vesz igénybe, amíg a nyers mérésekből elkészül a kompozit kép és kikerül a honlapra. A csapadékintenzitás ábrázolására 11 színt alkalmazunk. Havazás, illetve bármely szilárd halmazállapotú csapadék esetén a feltüntetett csapadék intenzitás értékektől mindenképpen gyengébbre ismerkedés túrázás stuttgart számítanunk, mert azonos víztartalmú hópelyhek, jégszemek és esőcseppek közül előbbiek jobb visszaverők, így magasabb reflektivitási értékeket okozna.

28 STRANGE Sights on Google Earth