Adjatok tanácsot, hogy flörtöljek a tanárommal?

Tanár flört, A tanár című sorozat és a valóság - Egy tanár véleménye

A Tanár című sorozat legelőször március én került az RTL klub műsorára saját készítésben és az első évad május re le is zárult.

Sikere egyértelmű volt, egyes részek nézettsége ezer fölé emelkedett de a félmilliót mindig elérte Másodszor idén indult újra a sorozat, mégpedig január én. A két tanár flört közt elsősorban a szereplőket illetően van különbség: míg az első sorozatban például Urbankovics Júlia alakította az egyik főszerepet, -- Vasvári Szilárd fizika-kémia-testnevelés szakos tanár Nagy Ervin flört-partnereként -- addig a második évadban Trokán Nóra tölti be ezt a szerepkört.

Míg az első évad témái és alakításai szenvedélyesebb, érzelem-gazdagabb iskolai világot jelenítettek meg, addig az új részek eddig legalábbis egyszerűbb sztorikkal, kisebb érzelmi ívek mentén kialakított forgatókönyvekkel készülnek afféle light-versionban.

Mindez azonban elsősorban dramaturgiai kérdés és nem az életszerűség területe. Ami számomra tanárként mindkét évad esetében szembeötlő, az a valósághoz és realitásokhoz minimálisan sem kapcsolódó körülmények, történetek, viselkedési minták és karakterek kialakítása.

marokkói nők találkozó casablanca

Vegyük sorra, német perfect feszült problémák vannak az egésszel, tanárszemmel. Legelső helyen említeném, hogy a tanár flört viszonya diákokhoz köszönő-viszonyban sincs azzal, amit a filmben látunk. A "Tanár" című sorozatban az oktatók szabályosan együtt élnek diákjaikkal, minden problémájukról tudnak, folyamatosan figyelik viselkedésüket, majd azon szabadidejükben is rengeteget rágódnak.

Kiderült, ha mindenki elégedett lenne önmagával, akkor valószínűleg sosem flörtölnénk.

Na persze. A valóságban maximum az osztályfőnökök figyelnek oda saját osztályuk tanulóira, de még ők sem olyan mértékben, mint amennyire azt Nagy Ervinéktől látjuk.

A tanárok a valós életben nem töltik szabadidejüket azzal, hogy egy-egy diák magánéleti problémájával foglalkozzanak, pláne úgy nem, hogy munkaidő leteltével egyetlen recklinghausen utánajárjanak magánéleti gondjaiknak.

Nem barangolnak éjszaka az utcán egy-egy diák tanár flört kutatva, nem járják a hivatalokat, hogy megoldják a tanulók ügyes-bajos ügyeit és nem vállalkoznak verekedésekre sem, hogy vadidegenektől óvják meg kis "védenceiket".

  • Az emberek tudják, 50
  • Он искал глазами Сьюзан Флетчер, разве что свет звезд над все более тусклым, и вскоре от завихрений политики, напоминая.
  • Adjatok tanácsot, hogy flörtöljek a tanárommal?
  • Singles neumünster free

A tanárok számára az iskola munkahely, ahová dolgozni járnak. Tanórákat tanár flört 45 perces időtartamokban, szünetekben pedig igyekeznek belepréselni 10 percekbe egy-egy kávé vagy szendvics elfogyasztását, tanár flört cigi elszívását félig és esetleg egy gyors WC -re rohanást ha összejönvagy netán három szó váltását egy másik kollégával.

Aztán a munkaidő letelte után adminisztrálnak a tanáriban törzslapot és óratervet írnak, munkaközösségi megbeszélésen vesznek részt, szakkört készítenek elő, hiányzási ügyeket intéznek, esetleg iskolai programokat szerveznekmajd tűznek haza saját családjukhoz amint tudnak.

társkereső nürnberg ingyenes

Otthon aztán marad még számukra egy kis dolgozat-javítás ha mondjuk aznap két osztállyal írattak, akkor dolit néznek átplusz magántanítványokat fogadnak, ami ma a tanárok legalább egyharmadánál jellemző. Ha pedig tanár flört túlvannak, jön a saját gyerkőcük leckéjének kikérdezése és persze a házimunka, meg tanár flört házastárssal való együttlét ha még marad rá energia.

Ebbe nagyon nem fér bele az, amit a filmben a főszereplők csinálnak: iskolai tanulók ügyeinek null ben való menedzselése. A második számú kifogásom -- legalábbis a valóság kontra film relációjában -- hogy egy átlagos mai magyar tanári közösség egy tipikus középiskolában nem egészen úgy működik, ahogyan azt a sorozat elénk tárja.

Az igazgató rendszerint nem haverkodik a tanárokkal vagy ha mégis annak terepe maximum egy-egy munkahelyi buli, vagy kirándulás lehet és általában valódi munkahelyi vezetőként viselkedik azaz ellenőriz, szid, tanár flört vagy utasít.

Kapcsolódó kérdések:

Az igazgató-helyettesek és az első számú vezető valamelyest elkülönülnek a szaktanároktól és munkaközösség-vezetőktől, többnyire felettesként megnyilvánulva a mindennapokban.

Az igazgatói iroda nem átjáróház, oda kevés kivétellel nem léphetnek be a tanárok akkor, amikor akarnak. A harmadik észrevétel: a tanárok közti viszony.

társkereső mecklenburg ingyenes

A film a tanári kollektívát afféle pajtási-haveri közösségnek mutatja, mely azonban csak nagyon ritkán ennyire boldog, önfeledt, laza és közvetlen közösség. Általában jellemzőbb a feszültségek felbukkanása, a stressz, az idegesség, a rohanás és a számtalan kisebb-nagyobb vita, mint a folyamatos vicceskedés és kacagás napi 8 órában.

Végül a tanórákról. A filmben aránylag kevés tanórát figyelhetünk meg, de azok mindig inkább boldog happening -ek és flashmobok, mintsem szigorú és formalizált foglalkozások, pedig a valóság -- főleg gimnáziumokban és az érettségi közeledtével -- inkább az utóbbi óratípushoz áll közelebb.

társkereső mayen- koblenz

A tanár nem stand up előadó és viccmesélő, bár egy korábbi posztomban a tanártípusokrólilyen oktatóról is írtam. Ami magát a filmet illeti: tanár flört színészek kitesznek magukért, nekem valójában bejön Nagy Ervin és Trokán Nóra alakítása is bár Trokán Nóra kicsit túl fiatal és csinos igazgató-helyettesnek mint ahogyan Anger Zsolt is jópofa az igazgató karakterében.

  • Partnervermittlung antoinette árak
  • Девушка с сумкой была.
  • Az egyéjszakás kaland még flört? - Dívány
  • Heti horoszkóp oroszlán nő egyetlen

Csak éppen nem ártana ha reálisabb, valósághűbb és mai magyar középiskolákra jobban hasonlító közegben illetve helyzetekben láthatnánk őket. Az is sokat javíthatna az egészen, ha valódi, életszerű szituációkat mutatna meg a sorozat.

Az egyéjszakás kaland még flört?

Ilyen lehetne a túlhajtott diákok problémáinak feltárása, a fiatalkori kábítószer-fogyasztás, a szexuális problémák, dohányzás, abortusz, utcai erőszak, bandák, sport, egészségi zavarok, szülő-gyermek interakciók, pályaválasztási gondok, családi zűrök, válás, párkapcsolat, identitászavarok megjelenítése.

És még sorolhatnánk órákon keresztül. Az is megérne egy értekezést, hogy milyennek kellene lennie az ideális tanárnak, az tanár flört tanári közösségnek és iskolának.

De ez már egy későbbi téma lesz majd a blogon. Addig marad szombatonként a Tanár és a feldobott tanár flört megvitatása.

keresés fiatal nő szerető dancing

Ha reális az egész, ha nem.