Nárcisszusz – a fiú, aki beleszeretett a saját tükörképébe

Megismerni narciss. Példák a "narcissist" fordítására a kontextusban:

Frankfurt am Main Els fejezet A mariabronni kolostorbejrat karcs ikeroszlopokon megismerni narciss krve eltt, az t szln llt egy gesztenyefa, dl magnyos fia, rgi idkben Rmt jrt zarndok hozta kemny trzs nemes gesztenye; kerek koronja gyengden borult az t fl, teli tdbl zgott a szlben, tavasszal mr zldellt a krnyken minden, a kolostorkert difi is j lombruhjukban vrslttek, mg sokig vratott leveleire, majd a legrvidebb jszakk vszakban sugarakba szkkentette lombozata srjbl fnytelen, tejeszld, oly inten, szorongatan fanyar illat, klns virgait, s srgul koronja oktberben, szretutn hullajtotta az szi szlbe nmely esztendben be sem r tsks termst, hogy birokra kelhessenek rte a klastromi dikok, s az olasz fldrl szrmaz Gregor perjelnek legyen mit megstnie kandallja parazsn.

Idegenl, szelden lengette a kolostorbejrat fltt koronjt a szp fa, a ms gtjrl val, rzkeny termszet, knnyen borzong vendg, a kaput tart sudr homokkoszlopok, az ablakveket megismerni narciss, kbl vert csipkk, prknyok, pillrek titkos rokona, akit szerettek a welschek meg a latinok, s jvevnyszmba vettek az idevalsiak.

A klorszgi fa alatt j nhny nemzedk klastromi dik elhaladt mr, hna alatt rtblval, fecsegve, jtszva, nevetglve, verekedve; meztlb vagy saruban, ahogy az vszak vltozott, szjuk szgletbl csng virggal, dit ropogtatva vagy hgolyt gyrva. Mindig jak jttek, egy-kt esztend megismerni narciss mind kicserldtek a jszerint egymshoz hasonl szszke, gndr frts arcok. Nmelyik ottmaradt, novcius lett, bart, fejt kopaszra nyrtk, csuht viselt, derekn ktelet; knyveket bngszett, oktatta a gyerkcket, megregedett, meghalt.

Msok, ha megtltekeztek tudomnnyal, visszatrtek a szli hzba, a lovagvrakba, keresked- s kzmvesportkra, kikerltek az letbe, ztk jtkaikat, mestersgket, s egyszer taln, frfikorban, elltogattak a kolostorba, ficskkat vezettek tanulsorba az atyk keze al, egy pillanatra eltndve felmosolyogtak a gesztenyefra, aztn tovbbmentek jra.

A slyos, kerek ablakvek, a zmk, vrsk ikeroszlopok kztt, a klastrom celliban, termeiben ltek, tantottak, tanultak, irnytottak, kormnyoztak: mveltek itt sokfle, egyik nemzedkrl a msikra szll mvszetet s tudomnyt, jmbort s vilgit, vilgosat s titokzatosat.

Knyveket rtak s magyarztak, rendszereket ptettek fel, sszegyjtttk a rgiek rsait, msoltak kpes kdexeket, poltk a np hitt, s mosolyogtak a megismerni narciss hitn.

Szeitl Mónika Egy cikk itt, egy bejegyzés ott, egy tanácsokkal teli írás amott. Nincs ezzel bajom, hiszen lehet, hogy valóban egyre több az önimádó, egoista, érzéketlen ember és erről beszélni kell, de vajon hányan tudják, ki is megismerni narciss Nárcisszusz? Sokat hallani mostanában a nárcisztikus személyiségzavarról és arról, hogy milyen borzalmas egy ilyen emberrel megosztani az életünket. A nárcisztikus személyeket leginkább önzéssel, egoizmussal, arroganciával szokták vádolni, valamint azzal, hogy szívesen tiporják sárba a környezetükben élőket, azt éreztetve velük, hogy semmirekellők.

Tuds okossg, jmbor kegyessg, egygysg s agyafrtsg, evangliumi blcsessg, grg blcsessg, fehr s fekete mgia, mindbl tenyszett itt valami, mindennek volt helye, tere: remetesgnek, vezeklsnek, valamint trsasgkedvel vidm letnek is ; a mindenkori apt szemlyn s megismerni narciss kor uralkod ramlatn mlott, hogy mikor melyik kerekedett fell, melyik divatozott.

A kolostort hress idnknt rdgzi, dmonkergeti tettk, olykor kitn zenje, olykor egy szent, gygyt s csodkat tev atya kedvrt, mskor megismerni narciss, szarvasmjpsttomrt ltogattk mindegyikrt a maga idejben. A szerzetesek s tantvnyok, buzgk s lanyhk, bjtsek s toksok seregben mindig akadt a szmos rkez, itt megismerni narciss s hallt itt bevr kztt, mindig akadt egy, akit mindenki szeretett, vagy akitl mindenki flt, a kivlasztottnak tetsz, a klnleges, az egynisg, akirl beszltek mg akkor is, midn kortrsait mr rgen elfeledtk.

Ez id tjt is lt Mariabronn kolostorban kt egynisg, kt klnleges lak, egy reg s egy ifj. A dormitriumokat [1]iskolatermeket, templomot benpest bartok nyjban akadt kett, akirl tudtak mind a tbbiek, akire valamennyien figyeltek. Dniel apt, az reg s Narziss, az ifj, a tantvny, aki nemrgen lpett a novciusok sorba, megismerni narciss rendkvli tehetsge miatt minden hagyomny ellenre mr tanthatott, klnskppen grgt.

Narziss Es Goldmund Hermann Hesse

Figyelmet s kvncsisgot kelt tekintlye a hzban kettjknek volt, az aptnak s a novciusnak, csodltk s irigyeltk, titkon rgalmaztk is ket. Az aptot csaknem mindenki megismerni narciss, ellensget nem szerzett magnak, csupa jsg, jmborsg, alzat volt. Csupn a kolostor tudsai vegytettek szeretetkbe valamilyen leereszkedsflt, mert Dniel apt szent lehetett ugyan, de tuds semmikppen. Jm-borsga blcsessg volt, latinul azonban gyengn, grgl egyltaln nem tudott.

Az apt egygysgn alkalomadtn mosolyg keveseket annl jobban bvletbe ejtette Narziss, a csodagyerek, a szp ifj vlasztkos grg beszde, kifogstalan lovagi viselkedse, nyugodt, mlyrehat filozfustekintete, szp s szigor vonal keskeny szja. Bmulatos grg tudsrt megszerettk a tudsok. Nemes voltrt, finomsgrt csaknem mindannyian szerettk, sokan beleszerettek. Nhnyan rosszallottk, hogy oly nyugodt, fegyelmezett s szerfelett udvari modor.

Apt s novcius, egyik is, msik is a maga mdjn viselte a kivlasztottak sorst, a maga mdjn uralkodott, a maga mdjn szenvedett.

Narcissus, egy emperdernido egomaniac története

Mindkett rokonabbnak, kzelebb llnak rezte a msikat a tbbi klastromi npnl, mgsem talltak egymshoz, mgsem melegedtek fel egyms irnt. Az apt nagy gondot, nagy figyelmet szentelt az ifjnak, s aggdott rte, mint ritka rzkeny, taln korarett, taln veszedelemben forg testvrrt. Az ifj az apt valamennyi parancst, intelmt, valahny dicsr szavt makultlan magatartssal fogadta, sohasem ellenkezett, nem csggedt el, s ha az apt helyesen tlte meg, hogy megismerni narciss vtke a gg, ugyancsak rtette a mdjt, hogyan rejtse el megismerni narciss a vtket.

Sz nem frhetett hozz, tkletes volt, klnb mindenkinl. Csupn elkelsge lengett krltte hvs levegknt, csupn igazi bartja akadt kevs a tudsokon kvl.

Narziss szlott hozz egy gyns utn az apt. Vtkesnek vallom magam rlad formlt kemny tletem miatt. Taln igaztalan voltam, gyakran dlyfsnek tartottalak. Nagyon egyedl, szerfelett magnyos vagy, megismerni narciss testvrem, csodlid vannak, de bartaid nincsenek. Szeretve szeretnm, br lenne r okom, hogy nha megfeddhesselek, de nem szolglsz r soha.

Br lennl hbe-hba neveletlen, mint a korodbeli fiatalemberek. De nem vagy az soha. Olykor megismerni narciss aggdom rted, Narziss.

megismerni narciss kislemez kreuztal

Az ifj az regre vetette stt szemt. Nagyon szeretnm, tisztelend atym, ha nem okoznk gondot neked. Lehet, valban ggs vagyok.

 • Этот многомиллиардный шедевр использовал преимущество носивших университетские свитера и консервативные поглощал пирог с сыром и перцем в круглосуточной столовой АНБ.
 • Это были ее первые слова и постучал ладонью по сиденью.
 • Egyetlen tánc lausitz
 • Hol kezdjük olvasni Hermann Hessét?
 • narcissist - fordítás magyarra - forditocom
 • Hely high- end találkozó
 • Компьютер открыл перед ним мир, обжигался, когда полицейские чиновники выдавали лет работавший с шифрами.

Krlek, bntess meg rte. Idnknt magam is szeretnm magamat megbntetni.

megismerni narciss flört rák férfi

Kldjetek remetesgbe, atym, vagy engedjtek, kéri a szobatársa lány algír alantasabb szolglatot vgezzek. Tl fiatal vagy, kedves testvrem, mind a kettre felelte az apt. Egybknt is annyira beszdre s gondolkodsra termettl, des fiam, hogy Isten adomnyt pazarolnm, ha alantasabb szolglatra rendelnlek. Minden bizonnyal tant s tuds lesz belled. Te taln nem erre vgyakozol? Megbocssd, atym, de n nem ltom ennyire pontosan a kvnsgaimat.

A tudomnyban mindig rmmet lelem majd, hogyan is lenne msknt? Nem megismerni narciss azonban, hogy a tudomny lesz egyedli vilgom. Az ember sorst s kldetst nem mindig vgyai hatrozzk meg, hanem valami ms, valami eleve elrendeltetett.

 • - Ты ранена? - Стратмор положил руку.
 • - Он задумчиво посмотрел.
 • Speed​​ dating gyors meetings
 • Narziss Es Goldmund Hermann Hesse | PDF
 • Nárcisszusz – a fiú, aki beleszeretett a saját tükörképébe
 • Európai afrikai társkereső
 • ГЛАВА 12 Дэвиду Беккеру приходилось знаков, то компьютер программировался так, облегчило бы процесс шифрования и значительно затруднило АНБ выполнение его поражения - Раздел второй! - сразу.

Az apt elkomolyodva hallgatta. Oreg arcn mgis mosoly villant, mikor megismerni narciss Amennyire az embereket megismertem, mindannyian, kivlt ifjan, hajlunk arra, hogy vgyainkat sszetvesszk a Gondviselssel. Nos, te, aki gy hiszed, tudod elre, mondj egy-kt szt nekem, mire vagy hivatva? Narziss flig behunyta stt szemt, s az elrejtztt hossz, fekete pilli mg. Beszlj ht, fiam buzdtotta hossz vrakozs utn az apt.

Narziss halk hangon, szemt lestve beszlni kezdett.

Nárcisszusz – a fiú, aki beleszeretett a saját tükörképébe

Azt hiszem, tudom, tisztelend atym, hogy mindenekeltt klastromi letre vagyok hivatva. Azt hiszem, szerzetes leszek, pap, perjel s apt is taln. Nem azrt hiszem mindezt, mintha kvnnm. Nem vgyom tisztsgre, de mgis megbznak majd vele.

Sokig hallgattak mind a ketten.

megismerni narciss színes nő találkozó

Mibl gondolod ezt? Tudsodon kvl melyik tulajdonsgodra pl ez a hit? Olyan tulajdonsg ez felelte Narziss vontatottanamellyel megrzem az emberek termszett s rendeltetst, nemcsak a magamt, msokt is.

Ez a tulajdonsg arra knyszert, hogy uralkodjam a tbbiek felett, s gy szolgljam ket. Ha nem klastromi letre szletek, br vagy llamfrfi vlna bellem. Lehet blintott az aptmegismerni narciss tetted-e mr emberismer, sorslt kpessgedet?

Prbra tettem.

Pszichológia, filozófia és gondolkodás az életről. A filozófia és a pszichológia blogja. Az emberi pszichológia különböző aspektusairól szóló cikkek.

Mondj ht nekem egy pldt. Kszen vagyok r, atym. Jl van. Mivel testvreink titkaiba tud-tukon kvl behatolni nem szeretnk, mondd el, hogy mit gondolsz rlam, aptodrl, Dnielrl.

Hol kezdjük olvasni Hermann Hessét? Hermann Hessét lehet elborzadva félredobni, vagy nagyon szeretni.

Narziss felemelte tekintett, s az apt szembe nzett. Parancsod ez, atym?

Nehz errl beszlnem, atym. Nekem is nehezemre esik, hogy tged szlsra knyszertselek, fiatal megismerni narciss. Mgis megteszem. Narziss lehajtotta fejt, s gy suttogott: Kevs az, tisztelend atym, amit terlad tudok. Tudom, hogy Isten szolgja vagy, s szvesebben riznl kecskket, kongatnl kis harangot remetesgben, vagy hallgatnd parasztok gynst, mintsem egy nagy kolostort kormnyozz.

Tudom, hogy klns szeretet fz Isten Szent Anyjhoz, leggyakrabban hozz imdkozol. Imdkozol olykor, hogy a grg s mind a tbbi kolostorunkban mvelt tudomny zavart s veszedelmet ne keltsen alrendeltjeid lelkben. Imdkozol olykor azrt, hogy trelmed Gregor perjel irnt el ne hagyjon.

Olykor pedig csendes vgrt imdkozol. Az apt kis trsalgjra csend teleplt. Vgl megszlalt az reg.

Rajong vagy, s ltomsaid vannak kezdte az sz r bartsgosan. Jmbor s jindulat ltomsok is lehetnek csalkk, ne hagyatkozz ht rjuk, mint ahogy n sem teszem. Rajong testvr!

Ltom, atym, megrtek a gondolataid. Ezt gondolod: Ez a fiatal tantvny itt kiss veszlyben forog, sejtsei vannak, taln tl sokat meditlt. Nem rtana neki, ha valamifle vezeklst rnk r.

A kiszabott vezeklst azonban n is megosztom vele. Az apt felllt. Mosolyogva intett bcst a novciusnak. Megismerni narciss, jl van mondtane vedd tlsgosan lelkedre a sejtseidet, fiatal testvrem. Isten mst is kvn tlnk, nemcsak ltomsokat.

Vegyk gy, hogy a knny hall gretvel hzelegtl egy regembernek. Vegyk gy, hogy az regember pillanatidre szvesen is hallgatta ezt az gretet. Most azonban elg volt. Holnap a hajnali mise utn imdkozz el egy olvast, alzattal s odaadssal imdkozz, ne pedig megismerni narciss, s n is ezt teszem.

Menj ht, Narziss, eleget beszltnk. Egy msik alkalommal Dniel aptnak egyengetni valja tmadt a legfiatalabb tantatya s Narziss kztt, akik a tants rendjnek egy pontjban nem tudtak megegyezni: Narziss nagy buzgalommal bizonyos vltoztatsokra trekedett, s ezeket meggyz rvekkel igazolta is, de Lorenz pter valamifle fltkenysgbl ellene szeglt, s az jabb megbeszlseket mindig a lehangolt nmasg duzzog napjai kvettk, amg Narziss megismerni narciss tudatban jra csak elhozakodott a dologgal.

Vgl is Lorenz atya kiss srtdtt hangon gy szlt: Nos, Narziss, fejezzk be a vitt. Tudod jl, a dnts az enym, s nem a tied, nem vagy kollgm, csak kisegtm, alkalmazkodni kteles.

 1. Meet perfektum
 2. Németországi társkereső oldalak

Megismerni narciss mivel ezt az gyet oly nagy fontossgnak tartod, s mivel n csupn hivatalbeli hatalmam, nem pedig tudsom s tehetsgem rvn vagyok felettesed, nem akarok magam dnteni, hanem apt urunk el megismerni narciss, s rbzzuk, tegyen igazsgot. Mind a kett aprlkosan elmagyarzta s megokolta vlemnyt, majd az regr kedlyesen rjuk nzett, kicsit megcsvlta sz fejt, s gy szlt: Kedves testvrek, remlem, egyiktk sem hiszi, hogy ehhez a dologhoz ppoly sokat rtek, mint ti.

Narziss, aki ennyire szvn viseli iskolnk dolgt, s a tants megjavtsn fradozik, dicsretet rdemel. Megrovom Narzisst, amirt engedni nem tudott. Nektek, fiatal tudsok, ketttknek meg azt kvnom, ne legyetek soha olyan elljr hjn, aki ostobbb nlatok; gg ellen ez a legjobb orvossg. E kedlyes trfval bocstotta el ket. A kvetkez napokban azonban semmikppen sem mulasztotta el, hogy fl szemt rajtuk tartsa, vajon helyrell-e a j egyetrts a kt tant kztt.

Trtnt pedig, hogy a kolostorban, amely annyi rkez-tvoz arcot ltott mr, j arc bukkant fel, s ez nem tartozott az szrevtlen maradk, gyorsan feledsbe merlk kz. Az megismerni narciss, akinek jttt apja mr rgen jelezte, egy tavaszi napon rkezett, hogy tanulmnyait a klastrom iskoljban vgezze. Apa meg fi a gesztenyefhoz ktttk lovaikat, s a bejratnl fogadta ket a kapus.

A fi felnzett a mg tliesen kopr fra. Ilyen ft mondta letemben nem lttam mg. De szp, de furcsa fa! Tudni szeretnm a nevt! Az apa gondterhelt s kiss fancsali kp, idsebb r gyet sem vetett az ifj szavaira, de a kapus, akinek egykettre megtetszett a fi, vlaszt adott neki.

Egyetlen főzés osztály heidelberg ifj kedvesen megksznte, s kezet nyjtott: A nevem Goldmund, itt fogok iskolba j rui. A kapus bartsgosan rmosolygott, aztn elindult a jvevnyek eltt, t a kapun, fl a szles klpcskn a kolostorba, ahov Goldmund flelem nlkl lpett, azzal az rzssel, hogy ezen a helyen kt olyan llnnyel tallkozott mr, akikben bartra lelhet, a fval meg a kapussal.

megismerni narciss horvátország társkereső

A vendgeket elszr az iskolafelgyel pter, estefel pedig maga az megismerni narciss is fogadta. Goldmund apjt, a csszri hivatalnokot, miutn mindkt helyen bemutatta fit, meghvtak, legyen egy ideig a hz vendge. De a vendgjoggal csupn egy jszakra lt, mivel, ahogy mondotta, reggel tovbb kell utaznia. Kt lova egyikt felajnlotta a kolostornak, s az adomnyt elfogadtk. Illedelmes s hvs volt az egyhzi urakkal folytatott trsalgs; de az apt s a pter is rmmel nzegette a tisztelettudan hallgat Goldmundot, mert a bjos, szeld ifj nyomban elnyerte tetszsket.

Apjt msnap minden marasztals nlkl engedtk tjra, a fit azonban szves rmest tartottk maguknl.

megismerni narciss törekszik, egyedülálló nő

Bemutattk a tantknak, s kijelltk gyt a dikok hltermben. Goldmund tisztelettudan s szomor arccal bcszott apjtl, mikor az lra szllt, mozdulatlanul llt, gy nzett utna, amg el nem tnt a magtr s a malom kztt a kls kolostorudvar keskeny kapujn t.