Hogyan lehet valakit megismerni | kérdés

Megismerni beszélgetés

Tartalom

  Idén Erdődy Orsolya, az együttes menedzser-igazgatója adta le voksát. Az írók nincsenek elkényeztetve díjakkal, ezért mindenkinek megismerni beszélgetés az elismerés.

  megismerni beszélgetés

  Erdődy Orsolya szerint azért is figyelemre méltó a Libri által életre hívott elismerés, mert a szakmai zsűrin kívül az olvasóközönséget is bevonják a díjra érdemes író kiválasztásába. Manapság a kisebb példányszám mellett jóval nagyobb a reklám, sok jó kritika is születik, de nagy megismerni beszélgetés van megismerni beszélgetés írók és olvasók személyes kapcsolatának erősítésére.

  A BFZ menedzser-igazgatója, aki rendszeresen olvassa a könyveket ajánló oldalakat, posztokat, a kiadók ajánlatait, az Írók Boltja ranglistáját, s ha teheti, az Élet és Irodalmat is, úgy látja, nagyon sok tehetséges, fiatal megismerni beszélgetés van, akiknek többségét jó lenne megismerni.

  megismerni beszélgetés

  A szakember szerint erre jó fórumok az irodalmi fesztiválok, de úgy látja, izgalmas lenne, ha az írótáborok mellett olyan olvasótáborok is szerveződnének, ahol minél több irodalmi művet, szerzőt lehetne jobban megismerni.

  Érdekelnek azok a művek is, ahol a zene és a kortárs irodalom találkozik: a korábbi munkáim során, a Haydn- majd Liszt-évben több ilyen programot szerveztem a KLASSZ Zenei Iroda keretében.

  megismerni beszélgetés

  Többször találkozott az idős Somlyó György költővel, akivel a Bartók búcsúestje című verséről, a zenében és a költészetben is létező szonátaformáról is beszélgethetett. Annát és Dragomán Györgyöt mindig szívesen olvastam, így külön öröm volt, hogy az Összhangzat című műsorukban a két művészeti ág egymásra hatását tudták megmutatni. De nemrég nagy élmény volt végignézni a Petőfi Irodalmi Múzeum Csáth Géza-kiállítását is, mely megmutatta, Csáth zenei tudása miként jutott kifejezésre novelláiban, zenekritikáiban.

  megismerni beszélgetés

  A Libri irodalmi díj tízes listájába több olyan szerző is bekerült, akire a szakember is szavazott. Ha olvas, nincs kizárólagos preferenciája, de szívesen veszi kézbe a női szerzők írásait vagy nőkről szóló irodalmat, leginkább a regényeket. Tóth Krisztina és Szabó T. Anna verseit és prózai írásait folyamatosan nyomon követem.

  megismerni beszélgetés

  Az egyetemen német szakon végeztem, germanistaként ámulva nézem Márton László csodálatos fordításait, ebből a kötődésből kerültem kapcsolatba novelláival, regényeivel. Kukorelly Endre Tündérvölgy című regénye hosszú ideig kedvenceim között szerepelt, Dragomán Györgytől a Fehér királyaz Oroszlánkórus novelláskötete volt számomra meghatározó.

  megismerni beszélgetés

  Az ő élete megpróbáltatásokkal teli, de számomra pozitív, példamutató női sors. Fotó: Balogh Róbert.