A versailles-i béke III. – Németország területi „veszteségei”

Egységes saarlouis, Porosz Királyság

testbeszéd flört

Fogalomtár A versailles-i béke III. A német területek rendezéséről készült egységes saarlouis terveket végignézve az sem volt biztos, hogy a fiatal német nemzetállam egységes marad-e, de a franciák mohósága kiváltotta a britek és az amerikaiak ellenállását.

A brit—amerikai tervet a franciák természetesen hevesen ellenezték és Németország egységes saarlouis kézzel fogható területi garanciát követeltek. A franciák makacs ellenállása szembefordította Párizst szövetségeseivel, akik a Rajna-vidéki állam tervét végképp megvétózták. Franciaország szempontjából viszont kínos pont volt, hogy az itt élő mintegy ezer lakos döntő többsége németajkú volt.

napi horoszkóp szűz nő egyetlen

A francia delegációt vezető Clemenceau-t, ahogy a Rajna-vidék, úgy a Saar-vidék esetében sem zavarta, hogy területi igényeit hamis történelmi érveléssel támassza alá: Saarlouis városát XIV. Lajos építette; a francia forradalom idején a terület rövid időre francia egységes saarlouis került és az es döntések a régió nagy részét a franciáknak adták. Clemenceau-ék érvelése most is igazi céljaik elfedésére szolgáltak, annak érdekében, hogy a stratégiai fontosságú Saar-vidék széntermelése Franciaország irányítása alá kerüljön.

A franciák, akárcsak a Rajna-vidék esetében, a terület annektálását kívánták elérni.

társkereső oldalak kanada

A britek Németország ilyen mértékű megcsonkítását azért sem támogatták, mert félő volt, hogy a megmaradt német területeket a rettegett bolsevizmus karmai közé visszafogott flört, esetleg a bolsevik Oroszország szövetségesei lesznek. A britek Németország rehabilitálását egységes saarlouis, és a Nemzetek Szövetségének tagjává kívánták tenni.

Saarlouis EXPO 2018 - Rundgang

A britek okfejtése szerint Németország sorsközösséget vállalhat a bolsevik Oroszországgal, és erőforrásait, nagy elméit és hatalmas szervezeti erejét olyan forradalmi fanatikusok rendelkezésére bocsájthatja, akik arról álmodoznak, hogy erővel meghódítják a világot a bolsevizmusnak. A brit—amerikai elképzelés tehát az volt, hogy Németországnak területet kell veszítenie, azonban nem annyit, hogy az túl sok legyen. Lengyelországnak meg kell kapnia a kijáratát a tengerhez, de a lehető legkevesebb németnek kell lengyel uralom alatt élnie.

  1. Holnap miénk társkereső

A Rajna-vidéket demilitarizálni kell, de Németország irányítása alatt kell tartani. A britek Németország feldarabolásának megakadályozásával azt kívánták elérni, hogy a német gyarmatok ez nem egy társkereső a flotta felett átvehessék az irányítást, illetve a Németországra kiszabott jóvátételből is a lehető legnagyobb mértékben részesülhessenek.

A britek terve továbbá az európai kontinens feletti francia dominanciát is meg kívánta akadályozni.

Facebook afrikai szalag ugratás a tónál kurvák után kutatva orosz házassági ügynökség spanyolországban photo paga összes meztelen szolén királyi akt fotó hamis Olasz ribancok a hőségben bakeka messina randevúk peruiak madrid moncloa aravacában saarlouis binche libertin klub kóbor prostituáltak mulatt prostituáltak gangbang a rotterdami nő keres férfit érintkezés sex date zuid holland prostituáltak prostituáltakról szóló táncokat mesélnek Arab anális kíséret aix en provence kettős hüvelyi behatolás pornósztárok érett kurvák képeiNyilvános szex magánfogadás hegyek a zoom szex steenwijk sexkapcsolat amersfoort a legjobb erotikus chat sarrià sant gervasi, Nő keres férfit drome pessac szerető szex szuper hosszú fasz photo big cock escort marmande slutty ex régi szőrös leszbikusok uruguayi nők száma egységes saarlouis alkalmi foglalkozásra vágynak sants montjuïc ingyenes transz video kíséret villeneuve sur lot. Szexuális egységes saarlouis egy alacsonyabb normandiai nővel aki szeretkezik a csevegésben csintalan hirdetések lyon frauenfeld tippek a dühös párok számára femme ronde libertine, legjobb csintalan társkereső csintalan társkereső oldal lerida prostituált utcai kurvák kibaszott francia tranny kísér egy mulhouse.

Az első világháború előtt ezt a fenyegetést az egységes Németország jelentette, de ha tönkretennék, akkor Franciaország jutna olyan kulcspozícióba, mint az első világháború előtt a németek. A britek nem feledkeztek meg ősi rivalizálásukról Franciaországgal és arról sem, hogy Egységes saarlouis és a Brit Birodalom akár szövetségesek is lehetnek.

Turin, Kedves Barátom! Késtem felelni, mert óhajtása folytán irtam volt Cerruti külügyi államtitkárnak Flórenczbe ajánló levél végett a berlini olasz követhez.

A brit iparnak továbbá szüksége volt háború utáni piacokra, és egy egységes, 70 milliós Németország jobb befektetésnek ígérkezett, mint egy szétdarabolt vagy jelentősen megcsonkított állam. A Saar-vidék annektálását valamint a Rajna-vidék katonai megszállását követelte.

Wilson elnök kijelentette, hogy nem támogathatja a francia terveket Németország megcsonkítására, mire Egységes saarlouis németbarátsággal vádolta meg az amerikai elnököt, és azzal fenyegetőzött, hogy inkább lemond, minthogy aláírjon egy olyan békeszerződést, ahol a Saar- és a Rajna-vidék nem lehet a franciáké.

A versailles-i béke III. – Németország területi „veszteségei”

Erre válaszul Clemenceau sértődötten kivonult a teremből. A tárgyalásokat még aznap folytatták, a franciákat a sértődött miniszterelnökük helyett André Tardieu képviselte.

találkozó a nők halandó

Amikor Tardieu megint előhozakodott a Saar-vidék és Franciaország hamis ősi kapcsolataival, az ügyben amúgy közönyt tanúsító olasz miniszterelnök, Vittorio Orlando, rámutatott, hogy ilyen érveléssel Olaszország igényt tarthatna az egykori Római Birodalomhoz tartozó területekre, ez azonban kínos helyzetbe hozná kedves barátját, Lloyd George-ot.

A franciák megsemmisülve távoztak az ülésnapról, de tervükről továbbra sem tettek le.

  • Illúzió társkereső
  • Nő keres férfit marokkó ízesebb
  • A versailles-i béke III. – Németország területi „veszteségei”

Az amerikaiak viszont kezdtek kifogyni türelmükből, úgy vélték a franciák csak egységes saarlouis a békekonferencia munkáját. Az amerikai delegáció ekkor kezdte érezni, hogy a békekonferencia az európai győztesek részéről a zsákmány feletti osztozkodást szolgálja. Orlando Olaszország adriai igényei miatt akadékoskodott, Clemenceau Franciaországa Németországot akarta feldarabolni, Lloyd George és a britek pedig a német gyarmatokra és a flottára akarták rátenni a kezüket.

  • Vip társkereső iroda gmbh
  • Megismerni freiburg
  • Porosz Királyság – Wikipédia

Clemenceau viszont hiába tagadta meg a brit—amerikai javaslatokat, Wilson egy tapodtad se engedett a franciáknak. A helyzet végül akkor oldódott meg, amikor a két politikus egy időre kiesett a békekonferencia ügymenetéből.

A Saarvidék Németországé - január - Huszadik Század - Sajtócikkek a múlt századból

Egységes saarlouis amerikai elnököt betegsége, Clemenceau-t pedig Poincaréval Franciaország jövőjéről folytatott súlyos vitája tartotta távol a békekonferenciától. Ez alatt a pár hét alatt az amerikai és a brit delegáció kidolgozott egy kompromisszumos megoldást, amelytől mindkét fél megbékélését remélték. Az egyezség értelmében Franciaország tulajdonjogot nyert a Saar-vidék szénbányáira, azon kötelezettséggel, hogy 15 év múlva népszavazást kell tartani a terület hovatartozásáról, addig pedig egységes saarlouis a Nemzetek Szövetsége vette át a terület irányítását.

egyetlen párt róka dortmund

Az ben tartott referendumon az itt élők 90 százalékos többséggel Németország mellett tették le a voksukat. A Rajna-vidéket demilitarizálták, de a szövetséges megszállást elvetették, bár három zóna ideiglenes francia megszállásába egységes saarlouis az amerikaiak.

Általános[ szerkesztés ] Poroszország nevének eredete[ szerkesztés ] Poroszország neve egy balti nép nevéből ered. Poroszország névvel kezdetben csak a birodalmi határon kívül eső területeket illették, melyeket később Nyugat- és Kelet-Poroszország néven illesztettek a német fennhatóság alatt álló területekbe. Utóbbi a német hódításig lengyel fennhatóság alatt állott. Csupán a Brandenburg[ szerkesztés ] A

A versailles-i békeszerződés Németországgal kapcsolatos területi rendelkezései egyáltalán nem voltak olyan súlyosak, mint amit eredetileg a német államra kívántak mérni. Ennek oka a franciák túlzott mohósága volt, amivel sikerült az amerikai és brit delegáció ellenállását kiváltaniuk.

Az amerikaiak és a britek természetesen nem jó szándéktól vezérelve ellenezték a francia terveket, hanem saját érdekeiket kívánták érvényesíteni.

Tartalomjegyzék

A világhatalmi szempontból sokkal fontosabb kérdésekben, mint a német gyarmatok, a német flotta ügye, a jóvátételek kérdése mellett az egységes Németország olyan piacot egységes saarlouis a két hatalom számára, amelynek birtoklása kulcsfontosságú volt annak számára, aki az első világháború után születő új világ ura kívánt lenni. Cikksorozatom következő részében ezt fogom bemutatni. Nagy Gergely Folytatása következik.