Index - Sport - Már a halálzónában a magyar hegymászó

Egyetlen hegymászó, Kültéri Hegymászás Csigával Egyetlen Fix Hegymászó Kötelet Mászni Ereszkedik Túlélési Felszerelés

Tartalom

  legjobb felnőtt kapcsolattartó oldalak

  Így csak két nap pihenő fért bele a magyar hegymászó idejébe, és feszített tempóban kellett haladnia, miután kedden újra elindult felfelé. Az előző akklimatizációs körömhöz képest még közel vertikális méter választott el a Egyetlen hegymászó és két nehezebb szakasz. Az úgynevezett Yellow Band, amely az Everest hófödte fehérségében különösen feltűnő sárgás színéről kapta a nevét, ez egy izgalmas, meredek sziklás szakasz, utána pedig feljebb az úgynevezett Genfi-sarkantyút kellett még magam mögött hagynom, hogy felérjek a Déli-nyeregbe, méteres magasságig.

  alkalmi találkozások területe

  Ezen a egyetlen hegymászó nem ritka az orkán erejű szél, ezt most is megtapasztaltam, amikor felértem — mondta el Varga Csaba az Indexnek. Ez a magasság már — ahogy emlegetni szokták — a halálzóna kapuja, innentől minden centiméteréért meg kell küzdeni, hiszen a levegő oxigéntartalma méteren 70 százalékkal kevesebb, mint a tengerszinten.

  barát társkereső csak

  Az erdélyi magyar hegymászó eddig egy éjszakát töltött el méteres magasságban, hetet méteren és kettőt méteren, illetve egyszer érintette aegyszer pedig a méteres egyetlen hegymászó. Ezzel befejezte az akklimatizációt, és következhet a csúcstámadás.

  társkereső nők agees marokkó

  Az előrejelzések szerint a mai naptól legalább egy héten át nem lesz erre alkalmas az idő, legközelebb időjárási ablak a csúcsmászáshoz május a környékén nyílhat. Természetesen a továbbiakról is beszámolunk, figyeljék lapunkat! Borítókép: Varga Csaba.

  edenred ismerkedés