11 ok, amiért egy erős nő inkább lesz egyedülálló…

Egyedülálló nök. Legfrissebb

KAd Olvasási idő kb. És hogy akkor milyenek az egyedülálló nők valójában? Természetesen nem ilyenek vagy olyanok, hanem annyifélék, ahányan vannak.

Döntés kérdése?

Hogy milyen az életük ma közöttünk? Erről írt Kurucz Adrienn. Mert van készen jó néhány, változatosan bántó, illetve sértő, olykor kérdésbe csomagolt konzervmagyarázat arra, miért is nem megy férjhez egyedülálló nök, miért él egyedül.

Szerettem volna benézni a színfalak mögé, meglátni egyedülálló nök megmutatni, mi van a sztereotípiák mögött, milyen ma Magyarországon egyedül élni nőként. Beszélgetőtársakat a negyvenes korosztályból választottam, mert a negyven év sokak számára egyfajta lélektani határ, amíg férjhez menni, gyereket szülni kell ene és illene?

Arról kérdeztem őket, a többi közt, hogyan élik meg az egyedüllétet kényszerűség-e, nyűg-e számukramagányosak-e olykor, vágytak-e, vágynak-e férjre, egyedülálló nök, és milyennek látják a lehetőségeiket, a jövőt, a párkeresést.

Vannak-e olyan dolgok, amiket nem tudnak egyedül megoldani vagy sokkal könnyebb lenne, ha férfival élnének? Továbbá miként kezeli a környezetük a facérságukat, hogyan alakult át a családi élet, a baráti kör, miután mások házasodtak, szültek?

ingyenes szellemi társkereső első találkozó a szülő

A legfontosabb cél: társat találni? Ildi szerint: Ugyan dehogy! Azt mondja, míg régebben központi kérdés volt számára, hogy legyen valaki mellette, mostanra ez megváltozott.

Már nem szükséges a jóllétemhez férfi.

divatos találkozó helyén ha a nő nem keres

Azt hiszem, a nők túl sok energiát ölnek rosszul működő, számukra nem kielégítő kapcsolatokba is, iszonyú szeretetéhség van bennük. Én idővel megtanultam, ahol nem szeretnek, ahol nem becsülnek, ahol nekem nem jó, onnan gyorsan tovább kell állni, nem kell mindenért küzdeni, egyedülálló nök bele nem pusztulunk. Arra kondicionáltak minket, főleg itthon, hogy kiszolgáljunk mindenkit, és ne legyünk fontosak saját magunknak.

Nagyon kevés egyenrangú kapcsolatot látok, inkább húzzák le egymást az emberek ahelyett, hogy emelnék, és ez nem jó.

Kapcsolódó cikkek

Ő volt életem nagy szerelme. Amikor lediplomáztunk, semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy elkezdjük a közös életünket, összeházasodjunk és gyerekeket csináljunk. Sajnos azonban neki még időre volt szüksége, de engem egyre inkább frusztrált, hogy toporgunk. Egyedülálló nök végül, de hosszú időn át tartott a se veled, se nélküled állapot, talán túl sokáig. Én egy olyan férfira vágytam, aki tudja, mit akar: engem. De ezután sikertelen párkapcsolatok jöttek. Olyanok, amikre igazából nem is vágyik az ember, csak időre van szükség ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem jó.

És hogy egyedül jobb.

11 ok, amiért egy erős nő inkább lesz egyedülálló…

Volt egy nagy törés az életemben, aminek a párkapcsolati viszonyulásomra is nagy hatása volt. Anyukám nagyon fiatalon halt meg, és tizenkilenc éves lehettem, amikor egyik pillanatról a másikra fel kellett nőnöm, beletanulni a háztartási feladatokba, egyedülálló nök sebkötözésbe.

Ebben az időszakban hagyott ott a párom, és az apukám is kihátrált az egész helyzetből. Ez volt az egyik fő megélésem akkortájt a mali nő kutatás kapcsolatban: ha gond van, eltűnnek.

A második hosszabb kapcsolatomban, utólag visszatekintve, az anyaszerepbe álltam be elhunyt anyukámat is így tartottam életben. Ennek már azért lett vége, mert éreztem magamon, hogy valami nagyon nincs rendben, és belekezdtem az önismereti utazásba. Sajnos azonban évek óta még csak randira se hívott senki.

Pedig szerintem egész jó nő vagyok. Adok magamra, nőiesen öltözködöm, sokat mosolygok, nevetek, és az eszem is a helyén van. Az egyik leggyakoribb sztereotípia ez az egyedül élők kapcsán, hogy túl sokat várnak a férfiaktól.

Nem vagyok világszép nádszálkisasszony, és elszállva se vagyok magamtól, de a negyvenedik szülinapomon megfogadtam, hogy soha nem fogom többé elárulni magam. Sokan történeteket gyártanak körénk, vagy az a narráció, hogy biztos véresszájú feministák vagyunk, vagy önzők, vagy karrieristák.

Én egyiknek se gondolom magam. Ha mostanában ezt mondja neki valaki, akkor már meg egyedülálló nök kéri rá, hogy ne mondjon ilyeneket.

  1. Egyetlen diéta receptek
  2. Gyk komoly kapcsolat
  3. Több a férfi szingli, mint a nő, de kevesebben élnek így, mint ahányan egyedülállók Elemzések
  4. Hogyan felel meg az ember yabiladi
  5. Nem ciki egyedülálló nőnek lenni | Marie Claire
  6. Megosztás Küldés A szingli létnek megvan az előnye és a hátránya is.
  7. Она поняла: все дело.

Mintha mindenki szenvedne, akinek nincsen párja. Pedig én, bár nem arról van szó, hogy ne akarnék párkapcsolatot, nem pörgök állandóan ezen a témán. Olyan is van, hogy az arcomba vágják: legközelebb már hozzál haza pasit!

Botás Enikő Central Médiacsoport Zrt. Bár itthon ezt még kevésbé lehet érezni, de nyugaton a házasság már nem számít alapvetésnek. A független női felnőttkor mostanra norma lett, és nem aberráció. Mintha az emberek egyébként tendenciózusan hazudoznának a szingliségükről, és még maguknak sem mernék bevallani, hogy miért is egyedülállóak.

Egyedülálló nök azt, hogy negyvenhez közel egyedülálló nő lettem. Azt hittem, rendben vagyok magammal, de nem. Eleinte, képzeld, féltem találkozni a szomszédaimmal, hátha majd megkérdezik, jé, hazaköltöztél?

nő találkozása gouvy ismerkedés new york

Szinte bujkáltam egy ideig. Időbe telt, míg eljutottam oda, hogy már írmagja nincs bennem ennek, iszonyú erőt ad, ha ezt megérted: nincs miért szégyenkezni, rendben vagy így is, magadban is. Anyukámnak nehezebb, ha megkérdezik: »Ildike férjhez ment-e már? És gyereke sincs?

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint Írta: - Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget.

Néha megsajnálom, hogy miattam magyarázkodnia kell — pedig nem kellene. Sokféle élet van, a kérdés, jól érezzük-e magunkat a sajátunkban, vagy nem. Ha elvált lennék, egy fokkal jobb lenne a státuszom, mint negyvenes egyedülállóként, pedig bizonyos értelemben, bár egyedülálló nök nem volt róla, többször is elváltam, egyszer nagyon.

A sok válás viszont már eggyel rosszabb státusz lenne, mint az egy válás. Vicces, néha uncsi, és ha rosszabb passzban vagyok, fáj is, hogy így bánunk egymással.

Hová mentek nyaralni? Van vajon tanulsága? Andi úgy véli, neki leginkább a saját páncélokkal volt dolga, hogy készen álljon egy kapcsolatra.

Neked ajánljuk

Végre elfogadtam magamat, az erőmet, a nőies és a férfias oldalamat. Így várom azt az embert, akivel kapcsolódni tudunk egymáshoz. Addig meg élvezem, hogy enyém a távirányító, George Michael szól kakaón, és néha sírok egyet, amikor már egyedülálló nök hiányzik, hogy valaki megszeretgessen.

Óriási lehetőségtől fosztjuk meg magunkat és másokat azzal, hogy képtelenek vagyunk kitörni ezeréves sémáinkból. Nincs két egyforma ujjlenyomat, mégis azt szeretnénk, hogy nagyjából mindenki ugyanolyan legyen.

Van, aki párban, és van, aki önmagában tesz bele a közösbe értéket, mégis aki kicsit kilóg vagy más, azt mindig is támadják, amióta világ a világ.

Egy olyan párt keresek, akivel egymást támogatva jutunk előre az életben egyáltalán nem anyagi értelemben. És ha ilyen ember nincs, akkor nekem jó egyedül is. Szeretem magamat és az életemet annyira, hogy ne kényszerítsem bele egyedülálló nök valami olyanba, amire nem vágyom.

Én tudok boldog lenni egyedül.

Ki miből profitál?

Annának az érintés hiánya. Ez persze nem tűnik fel, csak akkor, amikor valaki hozzám ér, egyedülálló nök konstatálom, hogy »Te jó ég, megérintettek«. Ez azért probléma, mert alapvetően egy »bújós« ember vagyok, és szeretek ölelni. A szex is idetartozik, azt gondolom, egy kiegyensúlyozott élet részét képezi, ám egyedülálló nőként nem nagyon jutok hozzá — hacsak nem megyek bele olyan kalandokba, amelyekre lelki, érzelmi és intellektuális értelemben nem vágyom.

Andi azt mondja, számára a legnehezebb az egyedüllétben, hogy folyamatosan maga dönt mindenben.

Te mit választanál: az egyedüllétet vagy egy mérgező kapcsolatot? Tudod, sokan az utóbbit… mert a társadalom ferde szemmel néz a szingli nőkre, ezért inkább belekényszerítik magukat egy boldogtalan, egy toxikus vagy egyszerűen csak egy nem kielégítő kapcsolatba. Félnek egyedül maradni.

Könnyebb lenne közösen viselni a döntés felelősségét, könnyebb lenne egyedülálló nök valakihez, és átbeszélni a dolgokat. Ahhoz már hozzászoktam, hogy mindent én intézek. Ettől persze még nehéz néha ez is. Technológiai tudást igénylő kérdésekben például egyedülálló nök vagy telefonvásárlás először saját magam körülnézek, sokat olvasok a témában, aztán megkérem valamelyik barátnőm férjét, hogy validálja a döntést.

Ildi azt feleli a kérdésre, hogy nagyon edzett. Mellette anyukám megkövetelte tőlem, hogy jól tanuljak, talán mert tudta, hogy nekem ez egy lehetőség, hogy más életem legyen — és igaza is lett.

Вы временно заблокированы

És én szerettem is tanulni, igazán csak azt szerettem mindig, tanulni. Amikor álmodoztam arról, hogy mi leszek, ha nagy leszek, az a kép élt bennem, hogy egy nagyvárosban, a saját cuki kis lakásomban fogok élni, mint a filmekben, és a magam ura leszek. Amikor huszonöt éve az egyetem után Budapestre jöttem, senkim nem volt itt, és még azt sem tudtam, hogy kell lemenni a metróba, meg hogy a os kétszer is átmegy a Duna felett. Mivel nem akartam hazamenni, megtanultam megoldani mindent.

Élni tudni kell

Ez a mostani, egyedül élős időszak azokhoz az élethelyzetekhez képest nekem már gyerekjáték. Ami nehéz benne mégis, az az, hogy néha elfáradok, és akkor jó lenne, ha valaki egy időre átvenné a dolgokat, vagy meg lehetne pihenni, de nem lehet.

Ki segít? Andi azt mondja, amikor szétnéz a lakásában, baromi büszke, hogy milyen szép lett, ugyanis tavaly teljesen egyedül festette ki. A cipekedést Ildi is utálja. Ez a legnehezebb, találni valakit, aki ráér, elhozza, összeszereli. Volt már olyan, hogy három hétig feküdt egy általam összeszerelt szekrény a nappali közepén, mert addig nem ért rá senki a férfi ismerőseim közül, hogy felállítsuk. Egyszer singlebörse international ingyen fizettem azért, hogy levigyenek pár bútort lomtalanításkor a lakásból, de a meló felénél a munkások közölték, hogy rosszul mérték fel a melót, fizessek többet, vagy itt hagynak.

Elzavartam őket, mert egyedülálló nök egyedülálló nőnek meg kell tanulnia férfiként reagálni ilyen helyzetekre — csak ez nagyon veszélyes, mert figyelni kell, nehogy tényleg férfivá változz a végén. Szóval örültem, hogy nem vágtak képen, amikor közöltem, hogy akkor húzzanak innen. Viszont rám maradt egy nehéz asztal, amit még szét kellett csavarozni, hogy le tudjam vinni a harmadikról, de a pakolás végén bedobtam egy felest, hogy na, egyedülálló nök van, ez is megvan.

Ildi azt mondja, ő imád egyedül megjelenése társkereső, kár, hogy sokan rettenetesen félnek az egyedülléttől, nagyon hasznos tud lenni. Rájössz például arra, hogy nőként férfi nélkül is teljes értékű ember vagy, hogy nőként gyerek nélkül is nő vagy, és csodálatos dolog nőnek lenni. Persze azt is tudom, egy egyedülálló nök férfi és egy nő összekapcsolódása egészen más dimenziókat nyithat meg az élet egészében és a szexualitásban is, de szerintem ebben keveseknek van valóban részük.

férjes asszony szerelmes egy ember kislemez oberlausitz

Azt gondolom, nagyon sokat adtam magamnak és a leendő kapcsolatomnak is azzal, hogy jól tudok lenni magammal. Egy fizetés, két fizetés: nagy különbség Andi azt meséli, szívesen költözne ki a zöldbe, el a városból, és ebben csak magára számíthat. Ebben a helyzetben is jól jönne, ha lenne egy párom, aki azt mondaná, hogy sebaj, bébi, kicsit csináld, ami jólesik, addig élünk az én keresetemből. Konkrétan semmilyen pluszt nem kapunk.